Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Prihaja slovenska izdaja gastronomskega vodnika Gault & Millau

Ljubljana, 25. oktobra - Čez slab mesec dni bo objavljena slovenska izdaja svetovno znanega gastronomskega vodnika Gault & Millau. Na današnji predstavitvi priprave vodnika je bilo slišati oceno, da gre za pomemben korak k uveljavitvi Slovenije kot vrhunske gastronomske destinacije.

Podčetrtek.
Sladica.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Direktorica Gault & Millau Slovenija Mira Šemić je povedala, da je sedem anonimnih inšpektorjev obiskalo 140 restavracij in gostiln, na koncu pa so jih ocenili 130. Poleg tega bodo v vodniku predstavili še 50 priljubljenih zbirališč, kot so slaščičarne, pizzerije, vinski bari in lokali z burgerji, 50 vinskih kleti in 15 malih pivovarn.

Gault & Millau lokale ocenjuje na lestvici od ene do petih kap. V Sloveniji petih kap za zdaj niso podelili.

Šemićeva je poudarila, da se je slovenska kulinarika pri ocenjevanju odlično izkazala, še vedno pa precejšna težava ostaja kakovost storitev.

jes/kk
© STA, 2018