Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Osem kandidatov za župana Maribora soočilo poglede

Maribor, 24. oktobra - Osem kandidatov za župana Maribora je nocoj na dogodku v organizaciji časopisne hiše Večer soočilo svoje poglede. Najbolj so se kresala mnenja med sedanjim županom Andrejem Fištravcem, nekdanjim županom Francem Kanglerjem in podjetnikom Sašo Arsenovičem. Sodelovali so še Lidija Divjak Mirnik, Alenka Iskra, Vlado Šega, Igor Domanjko in Melita Petelin.

Maribor, občina.
Novinarska konferenca Mestne občine Maribor, na kateri so predstavili spletno bazo poslovnih prostorov in zemljišč www.podravje.eu, ki jo je pripravila Mariborska razvojna agencija v okviru projekta City Network Graz - Maribor.
Tabla občine.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA

Fištravec je med dosežki v preteklem mandatu navedel poplačilo preteklih dolgov občine. Njegov predhodnik Kangler pa je vztrajal, da je občino zapustil v dobrem finančnem stanju. Arsenoviču sta oba očitala zadolženost in konflikt interesov, kar je ta zavrnil.

Divjak Mirnikova je ponovila, da bo ustavila krajo, Petelinova napoveduje za 90 milijonov evrov projektov, za Šego sta prioriteti sociala in energetika. Domanjko stavi na socialno podjetništvo, Iskra pa na črpanje sredstev EU.

ase/np
© STA, 2018