Policisti prosijo za pomoč pri razjasnitvi prometne nesreče v kraju Janževa gora

Maribor, 22. oktobra - V kraju Janževa gora ob glavni cesti Maribor-Dravograd se je danes okoli 5.20 zgodila prometna nesreča. Udeleženi sta bili dve osebni in eno tovorno vozilo, pri čemer se je 29-letna voznica osebnega vozila lahko telesno poškodovala. Policisti očividce nesreče in udeleženega voznika tovornega vozila prosijo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin.

Lukovica.
Prometna nesreča, policija.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, je prometno nesrečo povzročil 39-letni voznik osebnega vozila, "ki je proti Dravogradu vozil predrzno in brezobzirno ter pri tem ni upošteval pravil o prehitevanju". Zaradi tega je med prehitevanjem tovornega vozila trčil v nasproti vozeče osebno vozilo. Prav tako je trčil v bočno stran tovornega vozila, ki ga je prehiteval.

Neznani voznik tovornega vozila, neznane znamke, tipa in registrske številke, s prikolico sive barve (lahko bi bil tudi hladilnik), se po prometni nesreči ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval v smeri Dravograda.

Na mariborski policijski upravi zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosijo udeleženega voznika tovornega vozila in očividce nesreče, da se zglasijo na Policijski postaji Ruše ali pokličejo telefonsko številko 02 669 09 50 oziroma interventno telefonsko številko 113.

Policisti bodo sicer voznika osebnega vozila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

bs/ako
© STA, 2018