Nesreča zaprla štajersko avtocesto pri Celju v smeri Maribora

Celje, 15. oktobra - Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure. Po podatkih policije je približno 500 metrov od počivališča Lopata prišlo do naleta več vozil, v trčenju se je poškodovalo več oseb, ne kaže pa na hujše poškodbe.

Lukovica.
Prometna nesreča, policija.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Prometa nesreča se je zgodila nekaj po 10. uri približno 500 metrov od počivališča Lopata v smeri proti Mariboru, in sicer na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Po prvih podatkih policije je v nesreči udeleženih več vozil, med drugim dve tovorni, dve kombinirani in najmanj dve osebni vozili. V naletnem trčenju se je poškodovalo več oseb, zaenkrat pa ne kaže na hujše poškodbe.

Voznikom sicer na Prometno-informacijskem centru za državne ceste priporočajo obvoz preko priključka Žalec, skozi Celje, do priključka Celje - center. Zaradi nesreče pa že nastajajo zastoji na avtocesti proti Mariboru in na glavni cesti Žalec-Celje.

Kot so zapisali na prometnoinformacijskem centru, naj bi bila avtocesta na tem odseku zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic nesreče zaprta predvidoma najmanj do 13. ure.

msa/apo/apo
© STA, 2018