Začenja se jesenski Teden restavracij
Ljubljana, 12. oktobra - Po vsej Sloveniji se danes začenja jesenski Teden restavracij, ko vrhunske restavracije ponudijo posebne sezonske menije po enotni ceni. V deveti izvedbi bosta sodelovali 102 restavraciji, od tega 13 prvič. Glede na število dosedanjih rezervacij bo dobrote okušalo več kot 45.000 ljudi.
Restavracije bodo v sklopu Tedna restavracij do prihodnje nedelje ponujale menije z najmanj tremi hodi, pri katerih bo poudarek na svežih lokalnih dobrotah. Cena menijev pri vseh ponudnikih bo 18 evrov.
Letošnja Tedna restavracij - poleg jesenske ima projekt tudi spomladansko izvedbo - sta v znamenju pozdrava iz kuhinje, zato bo tudi tokrat na tem delu menija še več poudarka.
Osnova za vabilo gostilnam in restavracijam k sodelovanju so ocene, zato v projektu sodelujejo le tiste, ki ustrezajo posebnemu merilu kakovosti.