Orkan Michael zahteval eno smrtno žrtev

Tallahassee, 11. oktobra - Orkan Michael, ki je včeraj udaril na obalo severozahodne Floride pri mestu Panama City z vetrovi hitrosti 250 kilometrov na uro, je med pohodom na severu povzročil smrt moškega, na čigar hišo je padlo drevo. Hitro se je pomikal proti severu in do večera oslabel v 1. kategorijo.

ZDA.
Satelitski posnetek orkana Michael.
Foto: Nasa/STA

ZDA, Florida.
Orkan Michael, ki je v sredo udaril na obalo severozahodne Floride pri mestu Panama City z vetrovi hitrosti 250 kilometrov na uro, je med pohodom na severu povzročil smrt moškega, na čigar hišo je padlo drevo.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Oblasti so opozarjale pred "pošastjo" in čeprav gre za največji orkan, ki je prizadel severni del Floride po dolgem času, ni bilo poročil o nenavadno velikih posledicah. Ruval je drevesa, dvigal strehe, rušil električne daljnovode in na Floridi izklopil elektriko 192.000 odjemalcem ter poplavil ceste in dvorišča, a je to za orkane običajno.

S Floride se je že premaknil v Georgijo, pot pa ga nese naprej proti Južni in Severni Karolini, ki se še nista posušili od hudih poplav orkana Florence v septembru.

vr/rp/vr
© STA, 2018