Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Skupina Nomago s prevzemom na italijanskem trgu

Ljubljana, 27. septembra - Skupina Nomago širi svojo prisotnost na italijanskem trgu. Vodstvo Nomaga je z lastniki turistično-prevozniške družbe Alibus International podpisalo kupoprodajno pogodbo, s katero postaja 100-odstotni lastnik italijanske družbe, so sporočili iz Nomaga.

Ljubljana.
Avtobus ponudnika prevozov in potovanj Nomago.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Prevzem Alibus International je strateškega pomena pri razvoju Nomaga v vodilnega ponudnika mobilnostnih rešitev med Benetkami in Dubrovnikom, so poudarili ob tem. Z vključitvijo Alibus International bo italijanski trg predstavljal okoli desetino prihodkov skupine Nomago, ta delež pa se bo z organsko rastjo in načrtovanimi aktivnostmi v prihodnje še okrepil, verjamejo.

Poslovanje Nomaga je z italijanskim trgom povezano vse od ustanovitve, saj podjetje že vrsto let prevoze izvaja tudi na tem območju. Konec julija je Nomago uvedel shuttle bus do beneških letališč, ki je, kot so poudarili v podjetju, na trgu doživel "izjemen sprejem". Poleg tega podjetje oskrbuje tudi popotnike s potniških ladij iz Benetk, Trsta in Kopra.

Nomago je tudi uradni prevoznik nogometne ekipe Udinese Calcio Udine, košarkarskega moštva Alma Palacanestro Trieste in vojaške letalske akrobatske skupine Frecce Tricolori.

"Tako je bilo le še vprašanje časa, kdaj bomo svoje poslovanje na italijanskem trgu, ki je za Nomago strateškega pomena, še razširili. Prevzem Alibus International je zagotovo korak v pravo smer. Prepričan sem, da bo naša italijanska hčerinska družba tudi v bodoče dosegala odlične rezultate, potniki pa bodo dobili še boljšo in bolj celovito storitev," je ob prevzemu poudaril glavni izvršni direktor Nomaga Sandi Brataševec.

Sedanji lastniki Alibus Internationala ostajajo v podjetju, kjer bodo še naprej opravljali vodstvene naloge. V poslovodstvu pa se jim je pridružil tudi Brataševec.

Alibus International s sedežem v mestu Pordenone je bil ustanovljen leta 1986 in ima skupno okoli 80 zaposlenih. Vozni park podjetja obsega 41 avtobusov in še dodatnih 14 vozil za prevoz potnikov. Podjetje glavnino posla ustvari z občasnimi prevozi, prevozi šolskih otrok in prevozi, povezanimi z letalsko bazo Aviano.

Med dejavnostmi Alibus International je tudi organizacija dogodkov in konferenc ter individualnih potovanj.

V podjetje in blagovno znamko Nomago so medtem združena podjetja Izletnik Celje, Avrigo Nova Gorica in Promet Mesec. Pred tem je bilo Izletniku Celje pridruženo podjetje Koratur, podjetju Avrigo Nova Gorica pa družbe Integral Notranjska, Integral Kočevje in Integral Zagorje. V začetku septembra se je Nomagu pridružila še potovalna agencija STA potovanja, do konca leta 2018 pa še podjetje AP Rižana; oba pod skupno blagovno znamko Nomago nastopata že od 1. maja.

Nomago potnike dnevno vozi v 49 slovenskih mest, z njegovo pomočjo pa lahko stranke odpotujejo praktično kamor koli po svetu. V prvi vrsti si v družbi prizadevajo posamezniku ali skupini ponuditi popotniške storitve, ki so vedno pri roki, osebne in prijetne ter prilagojene pričakovanjem sodobne digitalne družbe. Velik poudarek pa dajejo tudi skrbi za okolje, v teku so denimo tudi projekti vključevanja električnih vozil.

mg/mlu
© STA, 2018