Lipko na novi misiji

Ljubljana, 12. septembra - Košarkarska zveza Slovenije se je teden dni pred prvo obletnico osvojitve naslova evropskih prvakov in prvim praznikom slovenske košarke odločila za posebno akcijo. Maskota Lipko in Marko Milič sta na 14 uredništev medijskih hiš s sedežem v Ljubljani odnesla pokal Eurobasket 2017 in simbolična darila in se tako zahvalila za podporo v minulih letih.

Ljubljana, Stožice.
Maskota Lipko.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

V ponedeljek, 17. septembra, bo minilo leto dni od zgodovinske zmage Slovenije v finalu evropskega prvenstva. Slovenija je tiste dni dihala kot eno, med Slovenci je zavlada kolektivna evforija, navijači so se množično odpravili v Carigrad ter se skupaj z reprezentanti veselili enega izmed največjih uspehov slovenskega športa.

K izjemnemu vzdušju in vsesplošni evforiji so pripomogli tudi predstavniki medijev, ki so dober glas o igrah izbrane vrste ponesli v domovino. Košarkarska zveza Slovenije se je želela z obiskom zahvaliti medijskim hišam za pomoč in podporo pri vseh projektih ter dogodkih.

"Pred letom dni smo se s predstavniki medijev družili na Finskem in v Turčiji ter skušali navijačem v domovini prenesti vse nepozabne trenutke evropskega prvenstva. Tudi mediji so bili pomemben del izjemno uspešne zgodbe Eurobasket 2017, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Verjamem, da bo naše sodelovanje tudi v bodoče uspešno in v dobrobit vseh ljubiteljev košarke," je sporočil Jaka Lenart, predstavnik za odnose z javnostmi Košarkarske zveze Slovenije.

Ob tej priložnosti smo nekaterim predstavnikom medijev poslali tudi vprašanje, kako so oni doživeli nepozabno evropsko prvenstvo in 17. september. Novinar Ekipe SN Primož Salmič je zapisal, da je ob zmagovitem koncu evropskega prvenstva občutil "Ponos. Radost. Vrhunsko. A' je to mogoče? Kralji. Izjemno. Spektakularno. Maestralno. Občudovanje."

Novinar STA Žiga Bojc je po koncu finalne tekme zapisal: "Tako kot za Gorana Dragića je tudi za novinarja, ki že 25 let spremlja slovensko košarko, to vrhunec kariere. Sklonjene glave sem zapustil enajst evropskih in tri svetovna prvenstva. Zdaj smo evropski prvaki. Ponosen sem in priznam: Jokal sem!"

am/am
© STA, 2018