Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nizozemec našel pismo v steklenici, ki ga je pred 22 leti odvrgla Slovenka

Ljubljana, 12. septembra - Mlada Slovenka je pred 22 leti med počitnicami na Pagu v morje odvrgla pismo v steklenici. Ta je verjetno z morskimi tokovi potovala okoli Evrope, saj ga je po 22 letih na nizozemski obali našel 17-letnik. Najditelj je avtorico sporočila v steklenici uspel najti na Facebooku, sta poročala POP TV in Kanal A.

Nizozemska, Lisse.
Sloviti cvetlični park Keukenhof se razteza na 32 hektarih, prednjačijo pa tulipani najrazličnejših barv.
Tulipani, pomlad, cvetličarstvo.
Foto: Xinhua/STA

Pošiljateljica je steklenico s sporočilom v morje odvrgla poleti 1996. "Z družbo, s katero smo dopustovali, smo spili steklenico žgane pijače. To sem nato posušila in vanjo spustila sporočilo, jo dobro zamašila in nostalgično in povsem naivno odvrgla v morje," je pojasnila za medije.

Njeno sporočilo pa je v morju pri kraju Beverwijk našel 17-letni kopalec. Na pismo v steklenici je Slovenka napisala le svoje kontaktne podatke. Ko se ji je oglasil pred družbenega omrežja Facebook, sporočila sprva ni odprla, saj je mislila, da gre za virus.

"Po nekaj dneh pa sem ga le odprla. In skoraj bi me kap. Nekdo je po 22 letih na obali Nizozemske našel moje sporočilo," je opisala.

Kot sklepajo na POP TV, je steklenica potovala vse od severnega do južnega Jadrana, ob francoski rivieri in španski obali, skozi Gibraltar, nato prečkala Atlantik in plavala proti Karibom, potem pa se z zalivskim tokom vrnila v severni del Atlantika, lokalni tokovi pa so jo pripeljali do nizozemske obale.

dpr/np
© STA, 2018