Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Finančni ministri EU bodo nadaljevali s prizadevanji za ureditev obdavčitve digitalnega gospodarstva

Dunaj, 8. septembra - Finančni ministri EU so danes zaključili dvodnevno neformalno zasedanje na Dunaju, ki se ga je v vlogi ministrice zadnjič udeležila tudi Mateja Vraničar Erman. Ministri so veliko pozornosti namenili vprašanju obdavčitve digitalnega gospodarstva. Čeprav o tem nimajo enotnega mnenja, bodo nadaljevali s prizadevanji za ureditev obdavčitve.

Belgija, Bruselj.
Zasedanje finančnih ministrov območja evra, ki se ga je udeležila tudi finančna ministrica, ki opravlja tekoče posle, Mateja Vraničar Erman.
Foto: Thierry Monasse/STA
Arhiv STA

Vprašanje obdavčitve digitalnega gospodarstva že nekaj časa deli članice EU. Velika spletna podjetja, ki niso fizično prisotna v vseh državah, v katerih ustvarjajo prihodke, ampak samo v tistih, v katerih imajo sedež, namreč ne plačujejo davkov povsod, kjer ustvarjajo prihodke, in tako veliko držav prikrajšajo za davčne prihodke.

Slovenija na dolgi rok kot optimalno podpira predvsem globalno rešitev, začasne rešitve pa ne smejo voditi k presežnim administrativnim bremenom za podjetja in davčne uprave.

jaz/pa
© STA, 2018