Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Chemnitzu danes novi protesti skrajnih desničarjev in njihovih nasprotnikov

Chemnitz, 1. septembra - V nemškem Chemnitzu, ki so ga v minulih dneh zaznamovali protesti skrajnih desničarjev, bosta danes skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo in protiislamsko gibanje Pegida organizirala nov protest proti priseljencem.

Nemčija, Chemnitz.
Protestniki skrajne desnice so se udeležili shoda, na katerem so protestirali, potem ko je bil v pretepu do smrti večkrat zaboden 35-letni Nemec kubanskega izvora.
Foto: dpa/STA

AfD in Pegida sta za danes ob 17. uri napovedala pohod v spomin na 35-letnega Nemca kubanskega rodu, ki je bil umorjen konec preteklega tedna.

Ta umor, v povezavi s katerim so pridržali Sirca in Iračana, je bil sicer že povod za nasilne proteste v zadnjem tednu. Pri tem so izbruhnili spopadi skrajnih desničarjev in njihovih nasprotnikov, pri čemer je bilo ranjenih več kot 20 ljudi, tudi policisti.

Že dopoldne pa se bodo v mestu na pobudo več kot 70 združenj, strank in drugih organizacij zbrali nasprotniki skrajne desnice. Udeležbo so napovedali tudi vidnejši člani socialdemokratov, Zelenih in Levice.

jk/blm/jk
© STA, 2018