Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zdravstveni inšpektorat odsvetuje nakup prehranskega dopolnila Bioveliss Tabs

Ljubljana, 31. avgusta - Zdravstveni inšpektorat RS potrošnikom zaradi zavajajoče predstavitve in suma neizpolnjene zahteve zakonodaje glede sledljivosti živil odsvetuje nakup prehranskega dopolnila Bioveliss Tabs na spletni strani https://shopnaturenow.com/386/bv-bnme-12213-tox/gps/.

Ljubljana.
Zdravstveni inšpektorat RS potrošnikom zaradi zavajajoče predstavitve in suma neizpolnjene zahteve zakonodaje glede sledljivosti živil odsvetuje nakup prehranskega dopolnila Bioveliss Tabs na spletni strani https://shopnaturenow.com/386/bv-bnme-12213-tox/gps/.
Foto: Zdravstveni inšpektorat RS

Izdelek preko elektronske pošte ponuja profesor David Berger, ki se predstavlja kot specialist s področja dietetike in koordinator državnega programa varovanja zdravja.

Potrošnikom sporočajo, da zgoraj navedeni profesor nima dovoljenja za opravljanje zdravniške službe v Sloveniji. Državni program varovanja zdravja, kot je omenjen v oglasu, ne obstaja. Na Ministrstvu za zdravje je bil pripravljen Nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje (2015-2025), ki pa nima nobene povezave s trženjem prehranskih dopolnil.

Podjetja, pri katerem bi Zdravstveni inšpektorat RS lahko izvedel postopek inšpekcijskega nadzora, ni možno identificirati.

Izdelek se nahaja na seznamu pridržanih prehranskih dopolnil iz obvestila z dne 21. junija 2018 z naslovom Spletna prodaja prehranskih dopolnil. To predstavlja utemeljen sum, da zahteva živilske zakonodaje glede sledljivosti izdelka ni izpolnjena.

Potrošnikom v zdravstvenem inšpektoratu priporočajo, da pred nakupom v spletnih trgovinah vedno preverijo informacije o ponudniku in da si ogledajo spletne strani SI-CERT www.varninainternetu.si.

aos/pa
© STA, 2018