Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Četrta nagrada kosobrin za tajnico režije Petro Trampuž

Ljubljana, 31. avgusta - Društvo slovenskih režiserjev bo na Festivalu slovenskega filma četrtič podelilo nagrado kosobrin za dragocene filmske sodelavce. Z nagrado želijo povečati prepoznavnost vseh neavtorskih poklicev v produktivni kinematografiji in televizijskem ustvarjanju. Nagrado tokrat prejme tajnica režije Petra Trampuž.

Ljubljana.
Letošnja prejemnica nagrade kosobrin za neavtorske poklice v produktivni kinematografiji, ki jo podeljuje Društvo slovenskih režiserjev, Petra Trampuž.
Vir: nagrajenkin arhiv

Kot so zapisali v utemeljitvi, je Petra Trampuž pozorna na filmsko kontinuiteto in vse detajle, ki so tako pomembni pri ustvarjanju filmske magije. Njen natančen nadzor nad posnetimi kadri in dragocene sugestije v času snemanja pa omogočajo režiserjem manj stresno montažo in večjo svobodo.

Kot tajnica režije, ki se je sicer preizkusila tudi v režiji, scenaristiki in produkciji, je sodelovala tako z malimi kot velikimi avtorji, mladimi in starejšimi. Svoje znanje pa je z leti nadgrajevala in ga predajala tudi mladim avtorjem.

sl/av/av
© STA, 2018