Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na vzhodu Nemčije v napadih huje ranjena Sirec in Eritrejec

Berlin, 30. avgusta - V tednu okrepljene nestrpnosti skrajnih desničarjev do migrantov na nekdanjem komunističnem vzhodu Nemčije poročajo o novih napadih na priseljence. V ločenih incidentih so neznanci ob rasističnih žaljivkah pretepli in huje poškodovali 20-letnega sirskega begunca in Eritrejca.

Nemčija, Chemnitz.
Nemški policisti skušajo preprečiti spopade med protestniki skrajne desnice in levice med shodom protestnikov skrajne desnice, potem ko je bil v pretepu do smrti večkrat zaboden 35-letni Nemec kubanskega izvora.
Foto: dpa/STA

Policija je sporočila, da so Sirca sinoči napadli v kraju Wismar. V bolnišnico so ga prepeljali z resnimi poškodbami, potem ko ga je eden od treh napadalcev pretepel z železno verigo. Skupina moških pa je v mestu Sondershausen pretepla Eritrejca in ga prav tako huje poškodovala.

Razmere so napete po nasilnih protestih skrajnih desničarjev v mestu Chemnitz v nedeljo in ponedeljek, ki jih je sprožil umor 35-letnega Nemca kubanskega rodu, zaradi katerega so pridržali Sirca in Iračana. Skrajni desničarji nove proteste v Chemnitz napovedujejo za danes in v soboto.

vr/jk/vr
© STA, 2018