Štajerska avtocesta pred Blagovico proti Ljubljani spet prevozna

Blagovica, 29. avgusta - Na štajerski avtocesti so odstranili posledice prometne nesreče, ki se je nekaj pred osmo uro zgodila pred priključkom Blagovica proti Ljubljani, in je spet odprta za promet. Zaradi nesreče je nastal večkilometrski zastoj, promet pa zdaj po poročanju prometnoinformacijskega centra že normalno poteka.

Vransko.
Štajerska avtocesta.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Policisti so bili o nesreči na odseku med Trojanami in Blagovico obveščeni ob 7.40, v nesreči pa je bilo skupno udeleženih 12 osebnih vozil. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, sta se v nesreči ena voznica in ena sopotnica v vozilu lažje poškodovali.

Na odseku sta se sicer po podatkih policije zgodili dve prometni nesreči, v prvi so bila udeležena štiri osebna vozila. Prvo nesrečo je povzročil državljan Avstrije, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozila pred seboj. Ta so se namreč zaradi jutranje konice in zgostitve prometa ustavljala v koloni.

Tej je sledila druga nesreča, v kateri je bilo udeleženih osem osebnih vozil. Med njimi so bili trije povzročitelji nesreče, dva zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, eden pa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

msa/apo/apo
© STA, 2018