Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odpoklic praška za pripravo beljakovinskega napitka Vegan Protein

Ljubljana, 28. avgusta - Podjetje Maksimum je iz prodaje odpoklical prašek za pripravo beljakovinskega napitka Vegan Protein belgijskega proizvajalca QNT. Omenjeni izdelek je podjetje odpoklicalo, ker vsebuje nedeklarirane mlečne beljakovine, zato predstavlja tveganje za zdravje tistih potrošnikov, ki imajo alergijo na mlečne beljakovine.

Ljubljana.
Podjetje Maksimum je iz prodaje odpoklical prašek za pripravo beljakovinskega napitka Vegan Protein belgijskega proizvajalca QNT, saj vsebuje nedeklarirane mlečne beljakovine, zato predstavlja tveganje za zdravje tistih potrošnikov, ki imajo alergijo na mlečne beljakovine.
Foto: Maksimum

Nedeklarirane mlečne beljakovine so ugotovili le v 500-gramskem pakiranju izdelka Vegan Protein z okusom vanilijevega makrona, njegova serija oz. LOT je 1703972/2, rok uporabe pa julij 2020. Ti podatki se nahajajo na hrbtni strani izdelka in na spodnjem robu embalaže.

Podjetje Maksimum preventivno umika tudi ostale različice izdelka Vegan Protein, torej vsa pakiranja po 500 in 20 gramov in vse okuse (vanilijev makron in čokoladni mafin) ne glede na LOT ali rok uporabe izdelka.

Potrošnikom, ki so živilo kupili in imajo alergijo na mlečne beljakovine, svetujejo, naj izdelka ne uživajo. Vsi potrošniki, ki so kupili izdelek, pa ga lahko vrnejo na mesto nakupa, so še sporočili iz podjetja Maksimum.

msa/pa
© STA, 2018