Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Šarec danes z ministrskimi kandidati SD in SMC

Ljubljana, 28. avgusta - Predsednik vlade Marjan Šarec bo danes opravil prvi krog posvetovanj z ministrskimi kandidati strank prihodnje koalicije. Predvidoma se bo danes sešel s kandidati SD in SMC, v sredo pa še s kandidati SAB in DeSUS.

Kamnik.
Izjava za medije predsednika vlade ter predsednika stranke LMŠ Marjana Šarca po sestanku izvršnega odbor LMŠ na katerem so odločali o potrditvi predlaganih ministrskih kandidatov stranke.
Foto: Nebojša Tejić/STA

V SMC so za gospodarskega ministra predlagali Zdravka Počivalška, za okoljskega Jureta Lebna, za ministrico za delo Ksenijo Klampfer in za zunanjega ministra Mira Cerarja. S slednjim naj se Šarec danes ne bi posebej sestajal.

Pred potrditvijo v DZ pa morajo ministrski kandidati prestati še zaslišanje na pristojnih odborih. Delovna telesa DZ še niso ustanovljena, po napovedih predsednika DZ Dejana Židana pa je za danes sklicana seja kolegija predsednika DZ, kar omogoča tudi sklic izredne seje DZ v sredo. Takrat naj bi poslanci tudi potrdili delovna telesa, je še napovedal Židan.

pa/apo
© STA, 2018