Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Havaji trepetajo pred izjemno močnim orkanom

Honolulu, 22. avgusta - Havaji trepetajo pred izjemno močnim orkanom Lane, ki ga ocenjujejo kot orkan 5 kategorije s hitrostjo vetrov do 260 kilometrov na uro. Lane naj bi ameriško otoško zvezno državo dosegel danes in na območju vztrajal vsaj do sobote. Guverner David Ige je že izdal opozorilo pred naravno katastrofo.

ZDA, Honolulu.
Na Havajih so izdali opozorilo pred prihodom hurikana Lane. Lane naj bi nad območjem ameriške otoške zvezne države vztrajal vsaj do sobote.
Foto: Xinhua/STA

ZDA, Honolulu.
Prazne police trgovin v Honoluluju na Havajih, kjer so v pripravljenosti na prihod močnega orkana Lane. Guverner David Ige je že izdal opozorilo pred naravno katastrofo.
Foto: Xinhua/STA

Na nevarnost orkana je opozoril tudi župan Honoluluja Kirk Caldwell in prebivalce celotnega otoka Oahu pozval, naj si naredijo zaloge vode in hrane za 14 dni ter naj bodo pozorni na sorodnike, prijatelje in sosede. Orkan bo prinesel dolgotrajno močno deževje, poplave, visoke valove in rušilen veter, je opozoril.

Civilna zaščita na otočju je prav tako izdala opozorilo pred možnimi poplavami na vseh otokih. V celotni zvezni državi so z današnjim dnem že zaprli javne šole. Zaprte bodo do nadaljnjega.

ms/apo/ms
© STA, 2018