Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenci na mivki do obeh naslovov srednjeevropskih prvakov

Portorož, 19. avgusta - Slovenski odbojkarji na mivki Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik ter Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar so se v Portorožu veselili naslovov srednjeevropskih prvakov. Uspeh slovenske vrste sta na srednjeevropskem prvenstvu, kjer je nastopilo po 28 moških in ženskih dvojic iz sedmih držav, z drugim mestom dopolnili še Tajda in Nina Lovšin.

Ljubljana
Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Ljubljana, Kongresni trg.
Slovenska odbojkarja Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Po skupinskem delu so se morali od nadaljnjega tekmovanja od Slovencev posloviti Katarina Fabjan in Klara Kregar ter Uroš Erpič in Miha Bregar, ki so izgubili obe uvodni tekmi. Nika Benedik Bevc in Nika Horvat ter Manuel Grünwald in Aleksander Dulai so se prebili v izločilne boje, a so po porazu v prvem krogu končali nastope. Drugi krog je bil usoden za Jureta Petra Bedrača in Iztoka Novaka, Tadeja Boženka in Jerneja Potočnika ter za Nino Kontrec in Špelo Morgan, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Se je pa med osem najboljših parov pri ženskah uspelo uvrstiti dvema slovenskima ekipama, Tajdi in Nini Lovšin ter Tjaši Kotnik in Tjaši Jančar, v boj za polfinale pa sta se podala še edina preostala Slovenca, Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik.

V polfinalu sta Tajda in Nina Lovšin z 2:0 izločili avstrijsko navezo Eva Freiberger/Valeria Teufl, Kotnikova in Jančarjeva sta bili z 2:1 uspešnejši od Slovakinj Lubice Sipošove in Lucie Behunove. V slovenskem finalu sta se pred polnimi tribunami zmage veselili Kotnikova in Jančarjeva, ki sta bili z 21:13 in 21:11 prepričljivejši od Tajde in Nine Lovšin.

"S Tjašo sva zelo veseli te zmage. Mislim, da sva skozi celoten turnir kazali dobro igro in zasluženo zmagali. Prikazali sva zares dobro odbojko in sva zelo veseli tega uspeha. Ta zmaga nama zagotovo daje zagon za naprej in upam, da se bo ta niz zmag čim dlje nadaljeval," je bila vesela Jančarjeva.

Edina Slovenca v boju za najvišja mesta Zemljak in Pokeršnik sta v polfinalu prišla do zmage z 2:0 nad Slovakoma Lubošem Nemcem in Patrikom Pokopcem, v velikem finalu pa sta bila po hudi borbi z 21:23, 31:29 in 15:13 boljša od Avstrijcev Moritza Kindla in Mathiasa Seiserja.

zza/tb
© STA, 2018