Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Manafortovi odvetniki niso poklicali nobene priče

Alexandria, 14. avgusta - Tožilstvo in obramba v sodnem procesu proti nekdanjemu šefu predsedniške kampanje Donalda Trumpa Paulu Manafortu bosta po dveh tednih sojenja jutri podala sklepna nagovora poroti, saj Manafortovi odvetniki niso poklicali na klop nobene svoje priče. Manafortu zaradi davčnih utaj in bančnih poneverb grozi dosmrtni zapor.

ZDA, Alexandria.
Zvezno sodišče v Alexandrii, kjer poteka sodni proces proti nekdanjemu šefu predsedniške kampanje Donalda Trumpa Paulu Manafortu zaradi davčnih utaj in bančnih poneverb.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Manaforta je zajela preiskava ruskega vpletanja v ameriške volitve leta 2016, čeprav 18 točk obtožnice proti njemu s tem ni povezana. Preiskovalci so spotoma ugotovili, da je skrival denar, ki ga je dobival od bivšega ukrajinskega predsednika Viktorja Janukoviča na računih v tujini, kasneje pa je s prevarami prihajal do velikih posojil v ZDA.

Sodnik T.S. Ellis je danes zavrnil zahtevo obrambe, naj zavrže vseh 18 točk obtožnice, ker tožilcem ni uspelo ničesar dokazati. Sodnik je ocenil, da mora o tem odločati porota.

vr/rp/vr
© STA, 2018