Na mejnih prehodih s Hrvaško tudi več kot dve uri čakanja

Ljubljana, 11. avgusta - Čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško se podaljšujejo. Na prehodu Jelšane osebna vozila na izstop iz Slovenije čakajo dve uri in 20 minut, na vstop 55 minut. Na prehodu Gruškovje je čakalna doba pri vstopu dve uri, pri izstopu eno uro. Dobri dve uri je na izstop iz države potrebno čakati tudi na prehodu Podgorje.

Gruškovje.
Povečan promet, zastoj.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Na prehodih Sečovlje in Dragonja čakanje na izstop iz države po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste vzame uro in 45 minut, vstop pa eno uro.

Gneča z zastoji je tudi na cestah. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je šestkilometrski zastoj. Predor občasno zapirajo. Proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Na štajerski avtocesti pred zaporo pred priključkom Šentjakob proti Mariboru je nastal petkilometrski zastoj. Za voznike osebnih vozil je možen obvoz iz Ljubljane po Šmartinski cesti mimo Šentjakoba do Domžal.

Na koncu podravske avtoceste pri Podlehniku proti Hrvaški je zastoj dolg od 200 do 300 metrov. Voznikom priporočajo prestop meje na mejnih prehodih Zgornji Leskovec, Zavrč ali Središče ob Dravi.

S primorske avtoceste poročajo o upočasnjenem prometu na več odsekih med Logatcem in Brezovico proti Ljubljani.

Povečan promet je tudi na izvozu Koper-center iz smeri Ljubljane proti mejnemu prehodu Dragonja ter na cestah Koper-Šmarje-Dragonja, Izola-Strunjan, Lucija-Seča-Sečovlje, Obrov-Podgrad-Starod, Ilirska Bistrica-Jelšane in Podlehnik-Gruškovje.

bs/uk
© STA, 2018