Od popoldneva onemogočen dostop z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico

Ljubljana, 11. avgusta - Zaradi zaključevanja del na vzhodni ljubljanski obvoznici bo danes od 14. ure do srede do 22. ure za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico. V tem obdobju bo promet od galerije Strmec preko predora Golovec urejen le po enem pasu, so sporočili z Darsa.

Ljubljana.
Ljubljanska obvoznica, razcep Malence.
Foto: Anže Malovrh/STA

Iz smeri dolenjske avtoceste bo v času zapore promet na južni ljubljanski obvoznici med predorom Debeli hrib in izvozom Ljubljana-jug na razdalji približno enega kilometra prav tako urejen po enem pasu. Na priključku Ljubljana-jug bosta zaprta oba izvoza z avtoceste, tako iz smeri dolenjske avtoceste kot tudi iz smeri južne ljubljanske obvoznice.

Promet za Koper bo v razcepu Zadobrova preusmerjen na severno in zahodno ljubljansko obvoznico, na razcepu Kozarje pa bodo na kraku, ki z zahodne obvoznice vodi na primorsko avtocesto, za večjo pretočnost prometa začasno vzpostavili dva pasova za neposredno vključitev vozil na primorsko avtocesto.

Na Darsu so še pojasnili, da bodo za tiste, ki bodo kljub spremenjeni signalizaciji peljali skozi predor Golovec, uredili obvoz čez približno šest kilometrov oddaljen priključek Šmarje-Sap na dolenjski avtocesti, kjer bodo lahko obrnili in pot nadaljevali nazaj proti južni ljubljanski obvoznici.

Termin zapore med 11. in 15. avgustom je Dars izbral na podlagi preteklih podatkov, saj je tedaj na omenjenem odseku pričakovati najmanjše prometne obremenitve.

zc/kk
© STA, 2018