Stevens: Rad imam adrenalin, takrat sem najboljši

Glasgow, 9. avgusta - Peter John Stevens se je v zgodovino vpisal kot prvi slovenski športnik, ki je osvojil kolajno v na novo nastajajočem projektu združenih evropskih prvenstev. To mu je uspelo kljub številnim zapletom, a plavalec zase trdi, da je najboljši prav pod pritiskom.

Velika Britanija, Glasgow.
Evropsko prvenstvo v plavanju v Glasgowu.
Slovenski plavalec Peter John Stevens je v sredo na 50 metrov prsno osvojil bronasto medaljo. Hitrejša sta bila Italijan Fabio Scozzoli in evropski prvak, Britanec Adam Peaty.
Foto: dpa/STA

Sezona 2018 je bila za Stevensa polna drobnih težav. Poleti je na univerzi Tennessee obiskoval predmet gospodarskega prava in bil zaradi časovne stiske prisiljen spremeniti obseg in način treninga ter se prvenstva v Glasgowu udeležiti le za nekaj dni.

Nadaljevalo pa se je med samim prvenstvom, ko je na poti iz ZDA v Glasgow izgubil cel dan, saj je obtičal v Chicagu, na koncu je na Otoku ostal celo brez prtljage. A niti časovna razlika, niti dolga pot slovenskega reprezentanta nista oddaljila od končnega uspeha, saj je, kot pravi, najboljši, če nastopa z adrenalinom.

ag/gj/ag
© STA, 2018