Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Obtožnica zaradi korupcije proti zdravnikom, družinskim članom, farmacevtkama in komercialistom

Ljubljana, 6. avgusta - Na Specializiranem državnem tožilstvu so pojasnili, da je obtožnica, ki so jo danes vložili na Okrožno sodišče v Ljubljani, vložena zoper 15 fizičnih in eno pravno osebo.

Ljubljana, okrožno sodišče.
Ljubljansko okrožno sodišče je danes prejelo gradivo v zvezi z vloženo obtožnico zoper večje število obtoženih zaradi kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril, pranja denarja, ponarejanja ali uničenja poslovnih listin in preprečitve dokazovanja.
Foto: Okrožno sodišče v Ljubljani

Gre za osem zdravnikov, njihova družinska člana, farmacevtki in tri komercialiste. Tožilstvo sumi, da so trije prejeli podkupnine v višini okoli 100.000 evrov, dva pa še več.

Zoper deset uslužbencev bolnišnic je bila obtožnica vložena zaradi nedovoljenega sprejemanja daril, ki so jih dobili v povezavi z dobavo medicinskega materiala in zdravil bolnišnicam. Od njih je proti dvema vložena obtožnica tudi zaradi pranja denarja, zoper enega pa še zaradi ponareditve ali uničenja poslovnih listin in preprečitve dokazovanja.

Obtožnica je bila vložena tudi zoper tri osebe zaradi nedovoljenega dajanja daril in zoper dve osebi zaradi pranja denarja.

ago/td/moz/jaz
© STA, 2018