Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Specializirano državno tožilstvo z obtožnico proti 15 osebam, vpletenim v podkupovanje v zdravstvu

Ljubljana, 6. avgusta - Specializirano državno tožilstvo naj bi po poročanju spletnega portala 24ur.com vložilo obtožnico proti 15 osebam, domnevno vpletenim v korupcijsko afero s podkupovanjem zdravnikov, zaradi česar so konec leta 2013 potekale hišne preiskave. Obtoženi naj bi bili nedovoljenega sprejemanja daril, pranja denarja ter ponareditve in uničevanja poslovnih listin.

Ljubljana, okrožno sodišče.
Ljubljansko okrožno sodišče je danes prejelo gradivo v zvezi z vloženo obtožnico zoper večje število obtoženih zaradi kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril, pranja denarja, ponarejanja ali uničenja poslovnih listin in preprečitve dokazovanja.
Foto: Okrožno sodišče v Ljubljani

Dobavitelji zdravstvene opreme in pripomočkov naj bi zdravnikom in zaposlenim v zdravstvenih ustanovah ponudili nagrade v zameno, da bi bili izbrani oziroma bi zdravstveni zavod kupil ravno njihove izdelke.

Javna sredstva naj bi s tem po takratnih podatkih kriminalistov oškodovali za 1,18 milijona evrov. Višina podkupnin je znašala med 10.000 in 101.000 evrov, pri čemer naj bi dobavitelji nagrade nakazovali na tekoče račune v tujini.

ago/bs/bs
© STA, 2018