Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tožilstvo in obramba v procesu proti Manafortu podala uvodna nagovora porotnikom

Alexandria, 1. avgusta - Tožilstvo in obramba nekdanjega šefa predsedniške kampanje Donalda Trumpa Paula Manaforta sta na začetku sodnega procesa zaradi davčnih utaj in bančnih poneverb včeraj izbrala 12-člansko poroto in imela uvodna nagovora.

ZDA, Alexandria.
Zvezno sodišče v Alexandrii, kjer se je začel sodni proces proti nekdanjemu šefu predsedniške kampanje Donalda Trumpa Paulu Manafortu zaradi davčnih utaj in bančnih poneverb.
Foto: Xinhua/STA

Manafortu sodijo, ker ni prijavil okoli 60 milijonov dolarjev, ki jih je zaslužil z delom v Ukrajini. Kot navaja obtožnica, je denar porabil, nato pa s prevaro najemal posojila pri ameriških bankah.

Tožilec Uzo Asonyje je dejal, da je Manafort mislil, da zakoni zanj ne veljajo in opisal njegove številne bančne račune v tujini. Obramba trdi, da je nedolžen.

Manafort je prvi obtoženec v preiskavi ruskega vpletanja v ameriške volitve leta 2016, ki se je odločil za sojenje. Ostali, ki jih je doslej preganjal posebni tožilec Robert Mueller, so privolili v sodelovanje s tožilstvom in se pogodili za nižjo kazen.

vr/rp/vr
© STA, 2018