Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nemčija in proizvajalci avtomobilov pozitivno o dogovoru Trump-Juncker, Francija zadržana

Bruselj, 26. julija - Nemška kanclerka Angela Merkel in evropski proizvajalci avtomobilov so pozdravili dogovor ameriškega predsednika Donalda Trumpa in predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja o umiritvi trgovinskih napetosti med EU in ZDA.

ZDA, Washington.
Ameriški predsednik Doland Trump in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker sta na srečanju v Beli hiši dosegla dogovor o umiritvi trgovinskih napetosti med ZDA in EU.
Foto: dpa/STA

V Evropskem združenju proizvajalcev avtomobilov izpostavljajo, da njihova industrija uspeva najbolje v okolju brez trgovinskih pregrad.

Najbolj zadržano se je doslej odzvala Francija. Ta še čaka na ameriška dejanja dobre volje glede carin na jeklo in aluminij, je dejal francoski finančni minister Bruno Le Maire. Dialog je po njegovih besedah seveda dobrodošel, a Francija noče začeti pogajanj o velikem sporazumu.

Previden je tudi predsednik Evropske centralne banke Mario Draghi, ki ocenjuje, da je dogovor sicer dobro znamenje, a opozarja, da je prezgodaj za presojo dejanske vsebine.

pm/mg
© STA, 2018