Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bela hiša novinarki CNN onemogočila pokrivanje izjave Trumpa in Junckerja

Washington, 26. julija - Uradniki Bele hiše so včeraj novinarki ameriške televizije CNN Kaitlan Collins onemogočili spremljanje skupne izjave predsednika ZDA Donalda Trumpa in predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja po njunem srečanju, ker je pred tem v Ovalni pisarni zastavljala neprijetna vprašanja in se ni dovolj hitro umaknila.

ZDA, Washington.
Ameriški predsednik Doland Trump in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker sta na srečanju v Beli hiši dosegla dogovor o umiritvi trgovinskih napetosti med ZDA in EU.
Foto: dpa/STA

ZDA, Washington.
Bela hiša.
Foto: Robert Poredoš/STA
Arhiv STA

Združenje dopisnikov Bele hiše se je ostro odzvalo na takšno obnašanje, dopisnica CNN pa je dobila celo podporo vodstva ameriške televizije Fox News. Televizija CNN je sporočila, da maščevalno obnašanje Bele hiše ni v skladu z načeli svobodnega in odprtega tiska.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je kasneje odločitev Bele hiše branila z utemeljitvijo, da je Collinsova po izjavi pred srečanjem kričala in ni hotela oditi. Dodala je, da so bili drugi novinarji CNN povabljeni na skupno izjavo, le Collinsova ne.

mlj/rp/mlj
© STA, 2018