Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pivški muzej vojaške zgodovine ponovno z rastjo obiska

Pivka, 16. julija - V prvem polletju si je muzejske zbirke in razstave v Parku vojaške zgodovine v Pivki ogledalo že prek 20.000 obiskovalcev. Osrednjo turistično sezono so tako dočakali z več kot deset odstotnim povečanjem števila obiskovalcev, podoben trend rasti pa se glede na trenutno povpraševanje nakazuje tudi za drugo polovico leta.

Pivka.
Park vojaške zgodovine Pivka.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Pivka.
Park vojaške zgodovine Pivka - eksponati iz obdobja osamosvojitvene vojne.
Letalo MiG-21, tanka T-55 in M-84, oklepni vozili BVP ter BTR in helikopter Gazela z oznako Velenje TO-001, ki je prvo zračno plovilo, kateremu je uspelo pobegniti iz jugoslovanskega vojnega letalstva.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Kot so sporočili iz parka, vedno večjemu zanimanju za Park vojaške zgodovine poleg zanimivih muzejskih vsebin botrujejo tudi nove dragocene muzejske pridobitve, zaradi katerih se obiskovalci radi vračajo na ogled.

Park vojaške zgodovine poleg domačih obiskovalcev pritegne vsako leto več tujih gostov; največ med njimi jih prihaja iz Italije, Nemčije, Avstrije, Hrvaške in Češke, pogosto pa se na obisku ustavljajo tudi Nizozemci, Poljaki, Francozi, Madžari, Angleži, Belgijci in Slovaki.

rr/av
© STA, 2018