Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policija: Britanski par je bil izpostavljen živčnemu strupu novičok

London, 5. julija - Britanska policija je sporočila, da je bil britanski par v angleški vasi Amesbury izpostavljen živčnemu strupu novičok. Gre za isto vrsto strupa, s katerim so letos marca v bližnjem mestu Salisbury zastrupili bivšega ruskega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julijo. Primer je takrat sprožil veliko diplomatsko krizo med Rusijo in zahodnimi državami.

Velika Britanija, Salisbury.
Angleška policija pred restavracijo Zizzi, kjer so našli zastrupljenega nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julijo.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Velika Britanija, London.
Vodja britanskih protiterorističnih enot Neil Basu je sporočil, da je bil britanski par v angleški vasi Amesbury izpostavljen živčnemu strupu novičok.
Foto: dpa/STA

Charlie Rowley in Dawn Sturges sta trenutno v kritičnem stanju. Dvojico so našli minulo soboto nezavestna v neki hiši v vasi Amesbury, nekaj več kot 10 kilometrov oddaljeni od Salisburyja. Sprva so sicer domnevali, da je šlo za predoziranje z drogami. Policija je sinoči objavila, da so testi v laboratoriju Porton Down potrdili, da gre za novičok.

mlj/tz/mlj
© STA, 2018