Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vrh nemške vladajoče koalicije o migracijah se je končal brez sklepov

Berlin, 3. julija - Vrh nemške velike koalicije po ponedeljkovem migracijskem dogovoru konservativne unije se je nocoj po dveh urah in pol končal brez sklepov. Pogovori naj bi se nadaljevali pojutrišnjem zvečer. Predsednica nemških socialdemokratov Andrea Nahles je po srečanju dejala, da so na pogovorih sicer dosegli napredek.

Nemčija, Berlin.
Potem ko sta v ponedeljek zvečer Krščansko-demokratska unija (CDU) nemške kanclerke Angele Merkel in Krščansko-socialna unija (CSU) notranjega ministra Horsta Seehoferja dosegli dogovor o upravljanju migracij, se bosta morali zdaj uskladiti še s koalicijskimi socialdemokrati (SPD).
Nemški notranji minister in vodja Krščansko-socialne unije (CSU) Horst Seehofer ter nemška kanclerka Angela Merkel.
Foto: dpa/STA

Nemčija, Berlin.

Nemški notranji minister in vodja Krščansko-socialne unije (CSU) Horst Seehofer ter nemška kanclerka Angela Merkel (CSU).
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Na koalicijskem vrhu naj bi CDU/CSU skušala v dogovor prepričati socialdemokrate, ki nad idejo vzpostavitve tranzitnih centrov niso tako navdušeni.

Sestrski CDU in CSU sta se včeraj dogovorili o vzpostavitvi tranzitnih centrov ob nemško-avstrijski meji, iz katerih bodo prosilce za azil, ki so bili registrirani že v drugih članicah EU, vračali v te države.

mlj/set/sk/mlj
© STA, 2018