Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Šarec danes s predsedniki petih strank verjetno tudi o delitvi resorjev

Ljubljana, 3. julija - Predsedniki LMŠ, SD, SMC, NSi, SAB in DeSUS bodo po napovedih prvaka LMŠ Marjana Šarca danes nadaljevali pogovore o programu koalicijske pogodbe, verjetno pa se bodo tudi že dotaknili vprašanja, koliko resorjev bo komu pripadlo. Na vprašanje, ali bo resorjev več kot doslej, je odgovoril, da je bila njihova želja samo novo ministrstvo za digitalno družbo.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so obravnavali predlog odloka o ustanovitvi in nalogah delovnih teles DZ ter predlog sklepa o imenovanju predsednikov in podpredsednikov delovnih teles DZ ter o razrešitvi podpredsednice in imenovanju podpredsednika mandatno-volilne komisije.
Predsednik LMŠ Marjan Šarec.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Predlog ustanovitve treh novih ministrstev, kot ga je bilo razbrati iz v javnosti včeraj razkritega osnutka koalicijske pogodbe, je Šarec v izjavi za medije v državnem zboru označil za popoln nesporazum. Po njegovih besedah je bil to osnutek osnutka, ki je prišel preuranjeno, kar da je tako, kot če bi jed sodili v prvih minutah kuhanja. Jed se sodi takrat, ko je na mizi, je poudaril.

Obenem je pojasnil, da če piše na dokumentu zaupno, je to za njih zaupno, za vse pa očitno ni tako.

spc/moz
© STA, 2018