Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Del SPD kritičen do migracijskega dogovora CDU in CSU

Berlin, 3. julija - Potem ko sta sinoči Krščansko-demokratska unija nemške kanclerke Angele Merkel in Krščansko-socialna unija notranjega ministra Horsta Seehoferja dosegli dogovor o upravljanju migracij, se bosta morali zdaj uskladiti še s koalicijskimi socialdemokrati SPD.

Nemčija, Berlin.
Potem ko sta v ponedeljek zvečer Krščansko-demokratska unija (CDU) nemške kanclerke Angele Merkel in Krščansko-socialna unija (CSU) notranjega ministra Horsta Seehoferja dosegli dogovor o upravljanju migracij, se bosta morali zdaj uskladiti še s koalicijskimi socialdemokrati (SPD).
Nemški notranji minister in vodja Krščansko-socialne unije (CSU) Horst Seehofer ter nemška kanclerka Angela Merkel.
Foto: dpa/STA

Nemčija, Berlin.

Nemški notranji minister in vodja Krščansko-socialne unije (CSU) Horst Seehofer ter nemška kanclerka Angela Merkel (CSU).
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

CDU in CSU sta se v ponedeljek dogovorila o vzpostavitvi tranzitnih centrov ob nemško-avstrijski meji, iz katerih bodo prosilce za azil, ki so bili registrirani že v drugih članicah EU, vračali v te države.

Vodja SPD Andrea Nahles je po srečanju, na katerem sta CDU in CSU predstavila dogovor, dejala, da številna vprašanja ostajajo odprta. Pogovori koalicijskih strank se bodo nadaljevali danes, predvidoma ob 18. uri.

Določen del SPD je sicer do dogovora kritičen. SPD je izrazila odločno nasprotovanje zaprtim centrom, je povedal vodja podmladka te stranke Kevin Kühnert.

blm/vr/blm
© STA, 2018