Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mehika: Vzporedne ankete napovedujejo zmago levičarskega populista Obradorja

Ciudad de Mexico, 2. julija - Vzporedne ankete so po zaprtju volišč v Mehiki napovedale zmago levičarskega populista in voditelja gibanja Morena Andresa Manuela Lopeza Obradorja. 64-letni nekdanji župan prestolnice Ciudad de Mexico Lopez Obrador bo kot kaže v tretjem poskusu uspel.

Mehika, Cuernavaca.
Na nedeljskih predsedniških volitvah v Mehiki je po podatkih volilne komisije zmagal levičarski populist in voditelj gibanja Morena Andres Manuel Lopez Obrador.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Mehika, Ciudad de Mexico.
Na nedeljskih predsedniških volitvah v Mehiki je zmagal levičarski populist in voditelj gibanja Morena Andres Manuel Lopez Obrador.
Foto: dpa/STA

Anketa časopisa El Financiero mu je dala 49 odstotkov glasov, kandidatu konservativne koalicije Za Mehiko naprej Ricardu Anayi 27 odstotkov, kandidatu koalicije Vsi za Mehiko Joseju Antoniu Meadeju pa 18 odstotkov glasov.

Vzporedne ankete leta 2014 ustanovljeni stranki Morena napovedujejo tudi zmage na guvernerskih volitvah v zveznih državah Veracruz, Morelos, Chiapas in Tabasco, kakor tudi v prestolnici. Lopez Obradorjevi Moreni se obeta tudi zmaga v spodnjem domu kongresa, kar bi bil zgodovinski uspeh za stranko.

vr/rp/vr
© STA, 2018