Znanost nad mite o prehrani: Ali kristalizacija medu kaže na slabšo kakovost in neavtentičnost?

piše Anja Gorenc

Ljubljana, 23. junija - Tudi okoli medu obstaja kar nekaj mitov, kot denimo da je avtentičen med le tekoč ali pa le tisti, ki kristalizira. A Mojca Korošec z biotehniške fakultete opozarja, da je hitrost kristalizacije odvisna od vsebnosti vode v medu ter od razmerij različnih sladkorjev oz. vrste medu. Je pa opozorila, da je med med najpogostejšimi ponarejenimi živili.

Podčetrtek, hotel Sotelia.
Cvetlični med.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.620 znakov (brez presledkov) oziroma 691 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

ago/tz
© STA, 2018