Znanost nad mite o prehrani: Brezglutenske diete za zdrave ljudi brez resnega argumenta

piše Anja Gorenc

Ljubljana, 12. maja - Diete brez glutena so med splošno populacijo priljubljene, a Tomaž Požrl z biotehniške fakultete opozarja, da zdravi ljudje nimajo resnega argumenta za izogibanje glutenu. Nekatere skupine industrijsko proizvedenanih brezglutenskih živil so pogosto slabše senzorične kakovosti, vsebujejo dodatke, več maščob, sladkorjev in manj vlaknin.

Dol pri Ljubljani.
Žitno polje.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Kruh, koruzni kruh, ajdov kruh z orehi, polnozrnati kruh s semeni.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.337 znakov (brez presledkov) oziroma 555 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

ago/apo
© STA, 2018