Znanost nad mite o prehrani: S hrano brez holesterola le malenkostno vplivamo na koncentracijo holesterola v telesu

pripravila Anja Gorenc

Ljubljana, 28. aprila - Povišanega holesterola se že desetletja bojimo zaradi tveganja za srčno-žilne bolezni, zato se mnogi izogibajo hrani, bogati s holesterolom, kot so denimo jajca in meso. A kot opozarja znanstvenik z biotehniške fakultete Blaž Cigić, lahko z zmanjšanjem vnosa holesterola s hrano le za pet odstotkov vplivamo na nižjo koncentracijo holesterola v krvi.

Ljubljana.
Zelenjava, narezana paprika, kumare, korenje, zdrava hrana.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.153 znakov (brez presledkov) oziroma 576 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

ago/apo
© STA, 2018