Adventura holding bo svoje avtobusne prevoznike združila v Nomago

Ljubljana, 24. aprila - Adventura holding bo z majem združila svoje ponudnike avtobusnih prevozov Avrigo, Izletnik Celje in Promet Mesec v enotno družbo Nomago. Julija ji bodo pridružili še potovalno agencijo STA potovanja in prevoznika Avtobusni prevozi Rižana.

Ljubljana.
Flixbus, avtobus, prevoznik, sedeži, notranjost avtobusa, turizem.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

"Cilj integracije in združitve v eno družbo in pod eno blagovno znamko je vzpostavitev celovite ponudbe, ki bo globalno konkurenčna za končne uporabnike in partnerje ter razvoj storitev, povezanih s prevozi in potovanji," so danes sporočili iz holdinga.

Avtobusni prevozniki, ki se združujejo, kot koncesionarji izvajajo javni potniški promet v cestnem prometu na več kot 500 linijah po Sloveniji in povezujejo okoli polovico slovenskega ozemlja. Mestni potniški promet izvajajo v petih slovenskih mestih - Novi Gorici, Velenju, Postojni, Krškem in Idriji - opravljajo tudi posebne linijske prevoze za več kot 100 šol in podjetja po Sloveniji.

Pomembno vlogo pri sodelovanju s turističnimi destinacijami bo prevzela potovalna agencija STA potovanja, ki je po navedbah Adventure holdinga od ustanovitve leta 2000 zrasla v eno vodilnih agencij na področju prodaje letalskih vozovnic, organizacije potovanj, ponudbe prenočišč, organizacije študentskega dela v tujini in jezikovnih počitnic za otroke. V okviru Nomaga bo skrbela za razvoj enotnih storitev za popotnike.

Poslovanje v Nomagu bo organizirano v okviru regijskih centrov v Celju, Ljubljani in Novi Gorici. Napovedujejo, da bo družba do konca leta zaposlovala skoraj 800 ljudi.

Načrtujejo tudi digitalno preobrazbo, kar naj bi uporabnikom prineslo enostavnejšo uporabo storitev ter večjo dostopnost in kakovost prevozov. Usmerjajo se tudi v tujino - med drugim je v teku nakup 70-odstotnega deleža avtobusnega prevoznika Brioni iz hrvaškega Pulja.

Kot pravi direktor Avriga in Izletnika Celje Sandi Brataševec, ki bo tudi direktor Nomaga, želijo postati vodilni v povezovanju ljudi in njihovih ciljev ter "še naprej zagotavljati najbolj ugodno, zanesljivo, udobno in varno potovanje ne glede na destinacijo - lahko vas pripeljemo v Ljubljano, Koper, Ivanovce, ali pa v Pariz, na Šrilanko in Antarktiko".

Adventura holding, ki je po navedbah medijev v večinski lasti Darka Martina Klariča, ustanovitelja in lastnika komunikacijske agencije Media Publikum, je z naložbami v avtobusne prevoznike in potovalno agencijo prisotna v dejavnosti mobilnosti in turizma, z naložbo v družbo Marg pa v dejavnosti informacijske tehnologije.

V tem mesecu je prek družbe Bidigital naložbe od Merkurja v stečaju kupil 100-odstotni delež v Big Bangu, tako da bo po sklenitvi posla, ki ga morajo odobriti še regulatorni organi, deloval tudi v dejavnosti prodaje zabavne elektronike, bele tehnike in mobilnih naprav.

jb/kk
© STA, 2018