Dončić: Nič še ni odločeno o odhodu na letošnji nabor NBA

Beograd, 31. marca - Slovenski košarkar Luka Dončić je pozno v petek zanikal informacijo, da naj bi se že prijavil na letošnji nabor NBA. Po zmagi njegovega Real Madrida proti Crveni Zvezdi v dvoboju evrolige v Beogradu je čudežni deček slovenske košarke za Planet TV dejal, da za zdaj še ni nič odločeno glede odhoda v NBA.

Ljubljana, železniška postaja.
Košarkar Luka Dončić.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

"Ne vem še. Proti koncu sezone se bomo pogovorili z vsemi, s katerimi se moram. Na koncu sezone bomo vse vedeli," je povedal 19-letni Dončić na vprašanje o tem, ali bo že letos oblekel dres ekipe NBA. "Nihče ni ničesar potrdil. Nobena odločitev še ni padla," je še dejal za Planet TV.

S tem je zanikal besede svojega zastopnika v Ameriki Billa Duffyja, ki je po poročanju POP TV dejal, da se bo čudežni deček slovenske košarke udeležil letošnjega nabora ameriške košarkarske lige NBA. Kot je pojasnil Duffy, se 19-letni Dončić poleti najprej namerava udeležiti NBA kampa, nato pa se bo udeležil še izbora 21. junija v New Yorku.

Čeprav se že nekaj časa govori, da bo Dončić po koncu letošnje sezone v Evropi odšel v najmočnejšo ligo na svetu, so besede Duffyja po poročanju POP TV prva uradna potrditev te namere. Te pa je Dončić z izjavami po tekmi v Beogradu, ki jo je s trojko v zadnji sekundi odločil v prid Reala, znova spremenil v ugibanje.

Med klubi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu po poročanju POP TV veljalo veliko zanimanje za izjemnega talenta evropske košarke, ki je med kandidati za prvi izbor na letošnjem naboru NBA. V tej sezoni evrolige ima povprečje 17,1 točke, 5 skokov in 4,6 podaje, s statističnim indeksom 23,2 (26 minut).

Pred enim mesecem ga je ameriška športna mreža ESPN v svoji simulaciji izbora prvič postavila na prvo mesto. Na spletni strani nbadraft.net, ki je zadnjo simulacijo objavila v četrtek, je Luka Dončić na petem mestu. Pred njim so DeAndre Ayton, Marvin Bagley, Michael Porter in Mohamed Bamba.

Najvišje izbrani slovenski igralec na naboru NBA doslej je bil Boštjan Nachbar, ki so ga Houston Rockets leta 2002 izbrali kot 15. v prvem krogu.

gj/jd
© STA, 2018