Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tudi policisti se pripravljajo na sobotni nogometni derbi

Ljubljana, 30. marca - Na sobotni derbi slovenskega nogometnega prvenstva med ljubljansko Olimpijo in Mariborom, zmaji imajo na prvem mestu lestvice deset točk prednosti pred vijoličastimi, se pripravljajo tudi policisti.

Ljubljana.
Policijsko varovanje, v katerega so vključeni policisti posebne policijske enote, vodniki službenih psov, policisti konjeniki in policisti postaje prometne policije
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Glede na lanske izgrede navijačev v Ljubljani, ko je bilo maja na derbiju poškodovanih šest policistov, je tekma ocenjena kot dogodek visokega tveganja, temu primerno bo tudi število policistov, ki bodo vključeni v varovanje.

Dejavnosti policistov ne bodo potekale le med nogometno tekmo, ta se bo v Stožicah začela ob 20.30, temveč tudi pred začetkom derbija, med in tudi po sami tekmi.

Policija vsem obiskovalcem prireditve še priporoča, da se na tekmo odpravijo pravočasno, če bodo prišli z lastnim prevozom. Prav tako opozarja, naj imajo obiskovalci s seboj tudi osebni dokument, saj se bo na vhodih izvajala personalizacija vstopnic.

zza/gj/zza
© STA, 2018