Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kosovske oblasti prepovedale vstop srbskim predstavnikom

Priština/Beograd, 26. marca - Kosovske oblasti so danes prepovedale vstop v državo srbskima ministroma Aleksandru Vulinu in Vladanu Vukosavljeviću, vodji vladnega urada za Kosovo Marku Đuriću in generalnemu sekretarju srbskega predsednika Nikoli Selakoviću, ki so želeli obiskati srbske samostane na Kosovu, poročajo srbski mediji.

Kosovo, Jarinje.
Na kosovski strani meje s Srbijo oborožene policijske sile nadzirajo promet in potnike.
Kosovske oblasti so danes prepovedale vstop v državo srbskima ministroma Aleksandru Vulinu in Vladanu Vukosavljeviću, vodji vladnega urada za Kosovo Marku Đuriću in generalnemu sekretarju srbskega predsednika Nikoli Selakoviću, ki so želeli obiskati srbske samostane na Kosovu.
Foto: Tanjug/STA

Kosovski zunanji minister Behgjet Pacolli je danes dejal, da nihče brez dovoljenja ne more vstopiti na ozemlje Kosova. Ob tem je opozoril, da bo vsak, ki bo to poskušal, aretiran.

Kosovske oblasti so pred tem zavrnile zahtevo Đurića in Selakovića za obisk na Kosovu, češ da njune izjave sprožajo napetosti.

Po poročanju srbskih medijev je na kosovski strani meje s Srbijo videti do zob oborožene policijske sile, ki nadzirajo promet in potnike.

jk/sk/jk
© STA, 2018