Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

S projektom ICYDK do boljšega razumevanja intelektualne lastnine

Ljubljana, 26. marca - Tehniški muzej Slovenije je začel izvajati projekt ICYDK, v okviru katerega bodo posebej mlade osveščali o pomenu intelektualne lastnine. Analize namreč kažejo, da se slovenska mladina na tem področju ne odreže najbolje.

Borovnica, Tehniški muzej Slovenije.
V okviru občasne razstave Znanje brez meja so predstavlejni številni patentirani izumi, ki so del intelektualne lastnine in plod s Slovenijo povezanih inovatorjev in znanstvenikov.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Gre za enoleten projekt, katerega ime izhaja iz kratice ICYDK, priljubljenega akronima za frazo In Case You Did not Know oziroma Če slučajno nisi vedel. Projekt sofinancira Urad Evropske unije za intelektualno lastnino.

Z različnimi aktivnostmi bodo ugotavljali, kako mladi prihajajo v stik z intelektualno lastnino, kako jo uporabljajo, jim pokazali konkretne posledice zlorabe ter na drugi strani predstavili pozitivne učinke spoštovanja.

Aktivnosti bodo potekale v Tehniškem muzeju Slovenije in njegovih enotah ter na osnovnih in srednjih šolah po državi. Veliko vsebin bo dostopnih tudi na spletu.

arh/jaz/arh
© STA, 2018