Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor: V času naše vlade brez pomembnih odločitev glede financiranja Teša 6

Maribor, 23. marca - Predsednik države Borut Pahor, ki je v ključnem času za investicijo v Teš 6 vodil vlado, je danes zatrdil, da njegova vlada ni niti začela niti končala tega projekta, prav tako pa v tistem času ni bila sprejeta nobena pomembna odločitev glede njegovega financiranja. Prepričan je, da kot premier ni opustil nobenega dolžnega ravnanja.

Maribor, Vojašnica generala Maistra.
Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je obiskal pripadnice in pripadnike Bataljonske bojne skupine 72. brigade.
Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alan Geder, predsednik republike Borut Pahor in ministrica za obrambo Andreja Katič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

V odzivu na osnutek končnega poročila preiskovalne komisije DZ za Teš 6, ki največji del politične odgovornosti za preplačan projekt prelaga nanj ter na nekdanja gospodarskega in finančnega ministra, Mateja Lahovnika in Franca Križaniča, je dejal, da se je kot predsednik vlade trudil reševati podjetje za podjetjem, reševati slovensko gospodarstvo v času krize, ko se je vse sesuvalo. To je bila ena redkih tedanjih investicij, Pahor pa je zaupal obema ministroma, da mu strokovno svetujeta.

jaz/uk/bg/bg
© STA, 2018