Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Haloška kulinarika odslej še na višji ravni

Haloze, 24. marca - V Halozah pod sloganom že tretjo leto teče proces oblikovanja skupnega haloškega turističnega območja. V ta namen se je pet haloških gostincev in znano ptujsko gostišče povezalo v skupen projekt izbrane kulinarike, ki temelji na tradicijah, lokalnih sestavinah in vrhunskih haloških vinih.

Kot pravi vodja projekta in lastnik gostišča Špajza Jani Vuk, so gostišča ključna v vseh okoljih, ki stremijo k razvoju lastnih turističnih območij in ponudbeni odličnosti. S skupnim projektom želijo kulinariko, ki temelji zlasti na tradiciji, hkrati pa je sodobna in svetovljanska, postaviti na najvišjo raven.

Da je za razvoj Haloz potrebno povezovanje, je izpostavil župan Vidma pri Ptuju Friderik Bračič, ki je napovedal oblikovanje javnega zavoda za vse oblike organiziranja in promocije skupnega haloškega turističnega območja.

gm/jaz
© STA, 2018