Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Erjavec: Cerar se je zgrudil pod bremeni, ki si jih je sam nalagal

Ljubljana, 20. marca - Mandat vlade Mira Cerarja je bil po mnenju prvaka DeSUS Karla Erjavca uspešen glede stabilizacije javnih financ in gospodarske rasti, v političnem smislu pa ni bil najbolj uspešen. Kot je po seznanitvi DZ s Cerarjevim odstopom ocenil Erjavec, se je pokazala neizkušenost novih obrazov, Cerar pa da se je zgrudil pod bremeni, ki si jih je sam nalagal.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri so se poslanci med drugim seznanili z odstopom Mira Cerarja s funkcije predsednika vlade ter obravnavali predlog zakona o nepremičninskem posredovanju.
Minister za zunanje zadeve, ki opravlja tekoče posle, Karl Erjavec in predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Erjavec je namreč spomnil na to, da so v DeSUS večkrat opozorili, da minister za infrastrukturo Peter Gašperšič in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc nista kos svoji nalogi, Cerar pa je s tem, ko ju je ščitil, prevzel odgovornost nase.

SMC tudi ni bila kos svoji nalogi pri pogajanjih z javnim sektorjem, meni Erjavec in ugotavlja, da je bila sodba vrhovnega sodišča, ki je razveljavilo izid referenduma o drugem tiru, za Cerarja le pika na i in mu ni preostalo drugega, kot da odstopi.

tvr/tz
© STA, 2018