Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zaradi ponedeljkove nesklepčnosti danes znova seja zdravstvene preiskovalne komisije

Ljubljana, 8. marca - Zdravstvena preiskovalna komisija državnega zbora v ponedeljek zaradi nesklepčnosti ni mogla izpeljati seje. Predsednica komisije Jelka Godec iz SDS je zato za danes ob 20. uri sklicala novo sejo. Če se ji bo pridružilo dovolj poslanskih kolegov, jih najprej čaka sprejetje zapisnikov zaslišanj prič, nato pa se bodo lahko lotili obravnave končnega poročila.

Ljubljana, DZ.
Predsednica preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic Jelka Godec.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Poslanka Godčeva je po ponedeljkovi zaprti seji izpostavila, da preiskovalno komisijo pred skorajšnjim dokončanjem dela vse bolj ovira nesklepčnost. Izrazila je sum, da prihaja do namerne blokade komisije, in opozorila, da brez sprejetja zapisnikov zaslišanj obravnava končnega poročila ne bo mogoča.

Drugače je končno poročilo že napisano ter poslano na vpogled članom in nadomestnim članom komisije. Vmesno poročilo komisije pa je državni zbor sprejel 22. novembra lani.

bs/td
© STA, 2018