Razglasili najbolj inovativna živila, posebna nagrada Mlekarni Planika

Ljubljana, 31. januarja - Inštitut za nutricionistiko je danes v Ljubljani predstavil najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Naziv si je prislužilo šest različnih živil in ena linija, posebno nagrado za inovativnost pa so podelili Mlekarni Planika za spodbujanje lokalne pridelave in predelave živil.

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Mlekarna Planika je prejela priznanje za inovativnost pri spodbujanju lokalne pridelave in predelave živil.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Mlekarna Planika je prejela priznanje za inovativnost pri spodbujanju lokalne pridelave in predelave živil.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Mlinarstvo Rangus je prejelo priznanje za inovativnost v skupini živil brez glutena za izdelek Zlata tatarska ajdova kaša.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Podjetje Presad je prejelo priznanje za inovativnost v skupini sokov za izdelek Bio zelenjavni sok iz rdeče pese.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Mlekarna Krepko je prejela priznanje za inovativnost v skupini mlečnih izdelkov za izdelek Bio jogurt z aronijo.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Podjetje Moleum, Nataša Marc s.p. je prejelo priznanje za inovativnost v skupini testenin za izdelek Testenine iz ajde in pšeničnih kalčkov.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Podjetje Moleum, Nataša Marc s.p. je prejelo priznanje za inovativnost v skupini testenin za izdelek Testenine iz ajde in pšeničnih kalčkov.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Podjetje Žito je prejelo priznanje za inovativnost v skupini predpakiranih pekovskih izdelkov za izdelek Konopljin toast.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Vodja razpisa na Inštitutu za nutricionistiko Anita Kušar, državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Jožica Maučec Zakotnik in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Podjetje Spar Slovenija je prejelo priznanje za inovativnost v skupini nepredpakiranih pekovskih izdelkov za izdelek Pecivo Kalčko.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Vodja razpisa na Inštitutu za nutricionistiko Anita Kušar.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Jožica Maučec Zakotnik.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Vodja raziskovalne skupine na Inštitutu za nutricionistiko Igor Pravst.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Vodja raziskovalne skupine na Inštitutu za nutricionistiko Igor Pravst.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Jožica Maučec Zakotnik, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan in vodja raziskovalne skupine na Inštitutu za nutricionistiko Igor Pravst.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Sir Dobra misel mlekarne Planika.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Voda Zala.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Podjetje Presad je prejelo priznanje za inovativnost v skupini sokov za izdelek Bio zelenjavni sok iz rdeče pese.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Toast, kruh.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Podjetje Žito je prejelo priznanje za inovativnost v skupini predpakiranih pekovskih izdelkov za izdelek Konopljin toast.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Mlinarstvo Rangus je prejelo priznanje za inovativnost v skupini živil brez glutena za izdelek Zlata tatarska ajdova kaša.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Mlekarna Krepko je prejela priznanje za inovativnost v skupini mlečnih izdelkov za izdelek Bio jogurt z aronijo.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, Inštitut za nutricionistiko.
Razglasitev najbolj inovativnih živil leta 2018.
Podjetje Moleum, Nataša Marc s.p. je prejelo priznanje za inovativnost v skupini testenin za izdelek Testenine iz ajde in pšeničnih kalčkov.
Foto: Bor Slana/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.488 znakov (brez presledkov) oziroma 241 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

vpu/bg
© STA, 2018