Žalska občina z novimi naložbami na področju gospodarstva

Žalec, 11. decembra - Žalska občina ob koncu leta začenja z novimi naložbami na področju gospodarstva. Kot je povedala direktorica žalske občinske uprave Tanja Razboršek Rehar, so tako pred dnevi podpisali pogodbo o opremljanju Poslovne cone Arnovski gozd v vrednosti več kot 1,8 milijona evrov.

Žalec, Dom II. slovenskega tabora
Novinarska konferenca žalske občine, na kateri so predstavili nove naložbe na področju gospodarstva.
Direktorica žalske občinske uprave Tanja Razboršek Rehar, žalski župan Janko Kos in vodja urada za negospodarske javne službe na žalski občini Nataša Gaber Sivka.
Foto: Lili Pušnik/STA

V prvi fazi bo investitor uredil parkirišča za okoli 100 osebnih vozil in dve cesti za okvirno vrednost 1,3 milijona evrov, v drugi fazi pa se bo lotil prestavitve potoka Vršca in visokotlačnega plinovoda ter izgradnje mostu prek Vršce.

Investitor je prav tako pridobil gradbeno dovoljenje za gradnjo poslovno logističnega centra na območju velikosti 13 hektarjev. Na tem območju bo tako zgrajen objekt velikosti 56.000 kvadratnih metrov v vrednosti več kot 50 milijonov evrov. V centru, ki ga bodo odprli v prvi polovici leta 2019, bo zaposlitev dobilo 120 delavcev.

lpc/jb
© STA, 2017