Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Hrvaškem šokirani nad današnjimi dogodki v Haagu

Zagreb, 29. novembra - V hrvaškem saboru so danes začasno prekinili zasedanje po izreku dela pravnomočne sodbe haaškega sodišča visokim predstavnikom medvojne tvorbe bosanskih Hrvatov v BiH Herceg-Bosne. Predsednik hrvaškega sabora Gordan Jandroković je povedal, da zavrača ocene o vlogi Hrvaške v BiH, ki jih je bilo danes slišati v Haagu.

Hrvaška, Zagreb.
V hrvaškem saboru so začasno prekinili zasedanje po izreku dela pravnomočne sodbe haaškega sodišča visokim predstavnikom medvojne tvorbe bosanskih Hrvatov v BiH Herceg-Bosne.
Predsednik sabora Gordan Jandroković.
Foto: Hina/STA

Posebej so na Hrvaškem šokirani nad ravnanjem obsojenca Slobodana Praljaka, ki je po po potrditvi njegove 20-letne zaporni kazni spil strup. Po neuradnih informacijah hrvaških medijev je Praljak nekaj ur zatem umrl v bolnišnici v Haagu.

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je sporočila, da bo predčasno prekinila udeležbo na vrhu svetovnih voditeljic, ki poteka na Islandiji. Tudi hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić je napovedala, da se bo nujno vrnila v Zagreb z vrha EU-Afrika v Slonokoščeni obali.

ms/gi/vr/ms
© STA, 2017