Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V odboru EP o domnevnem pranju denarja v NLB: To mora razčistiti Slovenija

Bruselj, 28. novembra - Odbor Evropskega parlamenta za preiskovanje pranja denarja je danes v Bruslju na pobudo evropske poslanke Romane Tomc obravnaval tudi primer domnevnega pranja iranskega denarja v NLB.

Ljubljana, Hiša EU.
Novinarska konferenca informacijske pisarne Evropskega parlamenta za Slovenijo glede torkovega javnega zaslišanja v Evropskem parlamentu na temo pranja denarja v NLB, sodelovala je evropska poslanka Romana Tomc (SDS/ELS).
Foto: Anže Malovrh/STA

Člani odbora so zaslišali Anžeta Logarja, predsednika komisije DZ, ki raziskuje politično odgovornost za sanacijo bančnega sistema konec leta 2013, in novinarja Mladine Boruta Mekino.

Predsednik odbora Werner Langen je na koncu povzel, da gre očitno za velik primer pranja denarja v Sloveniji in da vprašanje, kdo je odgovoren, ni bilo pravočasno raziskano. Ob tem je izpostavil, da je treba odgovore poiskati v Sloveniji.

Odbor, ustanovljen sredi lanskega leta po izbruhu afere Panamski dokumenti, zaradi česar je dobil ime Pana, sicer končuje svoj mandat. Pripravlja poročilo s priporočili za ukrepanje v boju proti davčnim utajam in pranju denarja.

pm/bdo/jb
© STA, 2017